Hadi Bana Yapamayacagim Birseyler Soyleyin

Size sunu yapamazsin, bunu yapamazsin, bunda becerikli degilsin, bu konuda iyi degilsin diyen oldu mu? Bana cok oldu..

Basketbola baslamak istedim ortaokulda, babam hem yasin buyuk hem daha duz yolda yuruyemiyorsun,düşüp duruyorsun nasil basketbol oynayacaksin dedi..Lisansli olarak yillarca basketbol oynadim...

Lisede cok hasari, cok yaramaz ergenlik donemini dibine kadar yasayan :)  biriydim..Okul asma bende, gezme tozma bende, kavga dovus bende..Ogretmenlerim icin umitsiz vaka ogrencilerdendim.. O kadar ki yeni mezun olup bankaya basladigimda (ki cogu arkadasim hala is ariyordu) tesadufen subeye gelen matematik ogretmenim hayretle senin ne isin var burada dedi :)

Dersanedeki ogretmenlerim icin de durum farksizdi..Universite sinavindan sonra, dersaneye gittim tercihlerimi yapmak icin, dersanedeki ogretmenler sen niye geldin dediler, tercihlerimi yapacagim dedim sen baraji gectin mi ki diye sordular..Oysa ki ben ilk sene kazanmistim universiteyi..

Mezuniyet torenimin akabinde, annem Arzu su gune kadar senin bu okulu 4 senede bitirdigine inanmadim dedi, bitiremezsin diye dusunuyordum dedi ben iyi bir dereceyle mezun olmustum..

Bankaya basladim.. 2 seneden once giseden bireysel pazarlamaya gecemezsin dediler, 6 ayda bireysel pazarlamadaydim..

Bir gun mudurlerimden biri (ki cok severim kendisini o ayri) Arzu sen portfoy yonetemezsin, o becerin yok dedi..1 sene sonra portfoy yarismasinda banka 1.si olup 10.000 TL para kazandigim gibi 1 sene icinde bana verilen portfoy buyuklugunu neredeyse 3 katina cikardim..

Calisma hayatim boyunca cok duydum, o birime gecemezsin, burda sunu yapamazsin, izin alip yurtdisina gidemezsin su bu...Hic birini takmadim..

Ben misafire cay verirken bardaklari titreye titreye tasiyan biriydim,,,Simdi kolumu yakiyorum, belimi sakatliyorum, elimi kesiyorum ama yapiyorum..Cokta guzel seyler ogrendim, ogrenmeye de devam ediyorum, kimseyi de sallamiyorum..Valla Turkiye'de Ankara aksanimla bazen saka yollu, ya da ingilizce bir kelimeyi telaffuz etmeye calistigimda baya yuzume yuzume gulenlere inat, catir catir Ingilizce konusarak ustelik :) 

Sonra zaten sana soyleneler de degisiyor biliyor musunuz? Senin zaten yapacagini basaracagini biliyorduk..Ben demistimle baslayan seyler soylenmeye basliyor..

O yuzden demem o ki, kimseyi takmayin anneniz, babaniz, en yakin arkadasiniz, kocaniz, sevgiliniz, mudurunuz,patronunuz kim olursa olsun..Kimsenin size yaftalamaya calistigi seyleri kabullenmeyin,..Kendi yolunuzda yurudugunuzde zaten o yola cekiliyor herkes..Kim ne der, ben becerebilir miyim ne sacma..Biraz argo olacak ama koyun g.tune ...Daha mutlu olacaginiza %99 degil %100 garanti veriyorum :)

Hadi bana biraz yapamayacagimi dusundugunuz seyleri soyleyin hayal olacak,imkansiz olan seyleri, ki GERCEKLESTIREYIM  :)

Sevgiler








1 yorum:

  1. Gerçekten ilham oldu bu yazı bana bir gaza geldim :) bloğunuzu yeni buldum yazılarınızı okuyorum keyifli de artık yazmıyorsunuz sanırım ? devam edin lütfen okumak isterim.

    YanıtlaSil