Ascilik Bolumu /Centennial College


Bugun size guzel mi guzel okulum Centennial College'dan bahsedecegim :)

Burada ascilik icin bir cok okul var..Devlet okullarindan George Brown ve Centennial bunlardan bazilari sanirim Humber College da bu bolum var..

Kanada Ontario bolgesindeki kolejler ve  baslangic donemleri icin ekli siteyi inceleyebilirsiniz..

http://www.ontariocolleges.ca/home




 Benim Centennial College tercih etme sebebim Cheflik programinin yeni olusu ,okulun bu bolume ciddi yatirim yapmasi,egitimcilerin titizlikle secildigini ogenmemdi..Zaten daha binaya ilk girdigimde yepyeni bir bina, yepyeni arac gerecler ihtiyaciniz olan herseyin bulunmasindan dolayi Oh bee dogru karar vermisim dedim..Ayrica okuldaki bizimle ilgilenen Yana'nin her ihtiyacimda yanimda olmasi ve yardimci olmasi ikinci kez yasasin iyiki de buradayim dedirtti..




Ben 1 yillik programa kayit yaptirdim belki ikinci sene baska bir mutfakta uzmanlasmak isterim veya mutfagin management-yonetim tarafinda birseyler yapmak isterim diye kendime opsiyon biraktim.Yine guzel yani ilk sene aldiginiz dersler devam etmek istediginizde ilk sene olarak sayiliyor devam edebiliyorsunuz..

Okulda genis bir otopark var, henuz arabam olmadigi icin bu beni cok ilgilendirmese de suan icin park yeri bulmakta zor olmuyor bilin istedim..Okul merkezde olmasa da ulasimi cok kolay ve otobus sayisi oldukca fazla cok fazla zorluk cekmedim..Ayrica okulun cevresinde genelde ogrencilerin kiraladiklari siteler var..Kiralari 3 odada 1.500-2.000 dolar arasi oluyor genellikle..Okulun yurdu var mi bilemiyorum ben hic bakmadim onu danismaninizla gorusebilirsiniz.

3 katli bir kutuphane, muthis bir GYM var...Laptop ucretsiz kiralayabiliyorsunuz ve okulda ogrencilere yetecek kadar cok desktop bilgisayarlar da var..Ana binada en alt katta yemek alani ve cafeler var..Kendi yemeginizi getiriyorsaniz okulda isitabileceginiz microdalgalarin oldugu alanlar da var..Miss yani :)

Bizim bolumun icinde cok guzel bir restaurant var burada da bizim bolumden ogrenciler calisiyor..Mutfakta,kasada,bookstore da kisacasi heryerde kampus icinde calisan ogrenci arkadaslarinizi gorebilirsiniz..Bence bu cok guzel bir sey..

Haftanin iki gunu yaklasik 4 saatlik labaratuarda pratik derslerimiz var..Bir gun Bakery, bir gun de Cheflik yeteneklerinizi gelistiren tarifleri uyguluyorsunuz..Chef her gunun sonunda takimin yaptiklarina puan veriyor.

Diger gunlerde beslenme, yemegin kimyasi, bu sektor icin alinmasi gereken sertfikalarin alindigi derslerimiz var matematik, microsoft office programlarini ogrendigimiz dersleri de eklemisler..Vee Kanada'da olmazsa olmaz nasil dunya vatandasi oluruz gibi muthis bir ders de var..Su yasimda bile bana cok sey katti diyebilirim..


Centennial College icin bolumler, ucretler ve daha fazla bilgi almak isterseniz web adresi..

http://www.centennialcollege.ca/

Benim bolumde arac gerecler biraz pahali olsada, 4 bicak icin 450 dolar, bir kitaba 200 dolar verince icim biraz cok acisa da cok mutluyum burada oldugum icin...Oyle asiri yemek yapmayan. bicak bile oyle profesyonel bir sekilde kullanamayan beni 1.5 ayda bile cok gelistirdi..Yemek yapmakta, yemek yemek de cok farkli bir kulturmus...Bilmedigim ne cok sey varmis..Suan bunlari ogreniyor olmak, farkli ulkelerden gelen farkli mutfaklari olan arkadaslarimla yemek yapmak onlardan bir cok sey ogrenmek benim baska bir yerde yasayamayacagim bir deneyim...

2.donemde sarap ve ickilerle ilgili de bir dersim olacak..Inanin sabirsizlaniyorum.. :)

Sorulariniz olursa benimle irtibata gecebilirsiniz..

Sevgiler...






2 yorum: