Helal Olsun!

Herkesin bir baskasinin yaptigina helal olsun dedigi seyler yok mudur?

Mesela ben evlilik birligi kurup, birde onu saglikli bir sekilde mutlu yurutebilenlere helal olsun diyorum :) Ikili tatlis iliskiler, surekli birlikte ayni evde mutlu mesut yasamak falan benim bu zamana kadar pek becerebildigim birsey degil :)

Birde bu aralar dondukten sonra, Cambly diye bir sitede aksamlari ingilizce pratik yaptigim Amerikali hocalarin, 'Floridadaydim,bir iki yildir Meksika'da yasiyorum,Kostariko'ya tasinacagim', 'Newyork'tan Ekvador'a geldim',, peki is noolcak diyince yaparim yaaeee birseyler rahatliginda anlattiklari hikayelerini duyunca da helal olsun diyorum yani..

 Diyoruz iste,..



Biri bizim hayalini kurdugumuz ulkeye gider, helal olsun deriz..

Bir baskasi ayni anda girdiginiz universite sinavinda hayal ettigimiz universiteyi kazanir, helal olsun deriz..

Sistemden bir topluluk rahatsizken, sende rahatsizsindir,o kadar kisi icinde bir-iki kisi buna kafa tutar, helal olsun deriz..

Romantik suprizler yapan, gozunun icine bakan sevgilileri,kocalari olan kizlara,helal olsun deriz..

Sifirdan zengin olan insanlara,helal olsun deriz...

Steve Jobs hayatini okuyup, 1984 te Mac'in dusuk satis rakamlarindan dolayi dusuk performans arti birtakim baska sebeplerle kovuldugu Apple sirketine firtina gibi geri donusune, helal olsun deriz...

Deriz de deriz...Helal olsun listemiz uzar da uzar...

Ustelik yasadigimiz o an istemedigimiz herseye de baskalarini suclayip,ofke duymayi da pek bi severiz..

Kisiden kisiye degisen,kendimizin helal olsunlari aslinda bizimde yapabilecegimiz seyler degil midir? Bizi kendimizden baska kim engelleyebilir ki?

Suclayabiliriz yaaa, icimizden, disimizdan bildigimiz tum kufurleri sayabiliriz, sayalim da ,bende yapiyorum yeri gelince,, gecici sure asiri guzel bir rahatlik olmuyorda degil yani .. :) Yalniz,bir sure once kendi helal olsun soylemlerimi eyleme gecirmeye daha cok basladim, bayacada mutlu oldum kendi icimde..

Bu aralar kafaya koydugum, basarili olanlara da helal olsun dedigim bir is alaninda egitimler almaya basliyorum..Yine ogrencilik :) Bakalim helal olsunluk seyler yapabilecek miyim :)

Bir helal olsunluk seyi de yukarida belirttigim evlilik isinde yaparim, kim bilir :)

Kendimize helal olsun diyecegimiz herseyi yasamamiz dilegimle,

Sevgilerr...

4 yorum:

  1. Bende eşimle beraber kanadaya gelmeyi planlıyorum. Benim vizem var eşime vize almayı çalışıyorum.Klasik yaklaşım orda nasıl geçineceksiniz dilini bilmiyorsunuz az olsun ama burda olsun yaklaşımlar ancak bizim gibi toplumlarda oluyor.Onun için mücadeleye devam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse 1 yil onceki yazim, benimde tekrar okuyup o gunleri hatirlamama vesile oldunuz cok tesekkurler :) hepsini hallediyorsunuz bir sekilde cok haklisiniz yeterki kararli ne istedigimizi bilmeye devam..Bu arada size ve esinize simdiden hosgeldiniz diyelim...Buralarda bir ihtiyaciniz olursa arzubzkrt1@gmail.com mailim geldiginizde irtibat numarami da yollarim

      Sil